29 November, 2010

bengkak pada lelangit..

hmm.. lame x update blog..
bkn bz tp mls.. sejak celcom berokband buat hal..adoyai.. ok lah mls cite pasal 2 lagi. yg buruk jdikan smpadan,yg baik jdi kan pedoman.. 

nk cerita skit pasal bengkak pada lelangit..'
da 3 hari 3 mlm x dpat tido sbb bende nie..
mule2 sakit tekak.. bole tahan lagi.. pas2 ulser pulak kt tepi tekak..
adoyai.. penyakit nie x de tempat lain nk bertenggek..merana... 4 hari kene ulser..
tp smue 2 bole tahan lagi..yg x boleh tahan sakit kt lelangit..
pehhhh... hanya ALLAH saja yg taw.. mcm kene kapak kt kepala..
btol..langsung x bole tido.. mkn apatah lagi.. sakit die berjangkit2 kt kepala n gigi..
aduuuhhhh.. mase entry nie di tulis pon tgh sakit lagi.
adoooiii.. 2 je lah unkapan yg bole di ucapkan sementara menunggu klinik di buka pukul 7 pagi karang..
da mcm2 cre sya buat untuk ilang/kurang kan penyakit nie tp x berhasil pon...
segala search engine saya da terokai tp x berhasil untuk mencari penawar..
yg ade cume "dapat kan rawatan dokter.."
bkn x nk jumpe dokter.. tp mcm terpiker ,mesti kene injet punye lah..
x kan nk sapu krim kot kt dlm lelangit..
adoiiiii...sakit gileeeeeeee..pasni berserah lah..
nk injet, injet la dokter....
saya rele..da la miss 3 hari tido..
mata da betul2 bengkak..
dapat lelapkan mata 10~15 minit je pas2 tersedar dek kerana sakit..
last2 segar mata... ciss ! rugi mase tido..
tulis pon da melalut...
lantak arr.. sakit gileeeeee.. parasitamol,anti-biotik,royal honey, mcm2 ubat da telan..
x baik2 gak..adoyaiii.. lagi 34 minit klinik bukak..
harap aku akan jdi custumor pertama doktor 2 ari nie..





2 comments:

T-Ch3R YaYa berkata... [Reply to comment]

yaya pun slalu kne ulser ,
tapi mesti masa bulan februari ke atas ,
Tiap-tiap tahun ! teruk lak tuu .
kadang-kadang berlubang dan berdarah.
Awal tahun hari tu kena dekat rahang kiri,
Ya Allah , memang sakit! sebab tu bila baca entry awak macam dapat rasa sekali jer sakitnya.
kalau ulser jangan taruk bonjela nanti makin teruk.
Guna satu ubat tu, macam ubat gigi...sedap! tak sakit kalau bubuh.. insyaAllah cepat sembuh. tapi kat klinik swasta lah...kalau kerajaan faham-faham ar level berapa punya ubat yang dia bagi...
Orang cakap lau ulser ni minum jus epal hijau.. tak tahulah berkesan ke tak tapi memang tu lah petua yang internet ni cakap. apa-apa pun get well soon yaa!!!

m0shi berkata... [Reply to comment]

thanxx..
aah da ok da.. sekejap je da baek..
kalo x, pehh..
guling2 atas katil je..
sakitt..

Catat Ulasan

anda juga meminati

Related Posts with Thumbnails